Milliyetimizle Övünebilir Miyiz?

İnsanlar neden Türk, Japon, Fransız, İrlandalı ya da her ne iseler onunla övünüyorlar? Kaç kişi mlliyetini en azından seçmek için bir çaba göstermiştir? Benim Pariste bir Fransız, Kongonun bir ilkel kabilesinde yerli, Taylanda bir çocuk fahişenin bebeği, ya da Şırnakta bir Kürt olarak doğmak yerine İstanbul Kadıköyde bir Türk olarak doğmama ne gibi bir katkım olmuştur? Sıfır değil mi?

Kimin çevirdiğini bilmediğimiz bir çarkıfelek bize bir milliyet, din, v.b seçiyor. E o zaman ne b.k yemeğe bunlarla övünür, diğerlerini aşağı görürüz. Doğru dürüst insan olmaktan, dünyaya bir şeyler katabilmekten başka nesiyle övünmeye hakkı olabilir insanın? Zaten içine doğduğumuz “değer” dediğimiz şeyler bizi bölmekten, birbirimize düşürmekten başka neye yarıyor? Bari övünmeyelim. En azından bu devirde.

Haa bi de zaten milliyetçiliğimiz de sahtekarca olmuyor mu rakibimiz olan futbol takımı yabancı bir takımla maç yaptığında “benim rakibim kazanmasın, Fransız takım kazansın” dediğimizde. Ne yani milliyetçi geçinenlerin takım sevgisi Türklüklerinden önce mi geliyor. Bu da çok saçma yahu.