Dünyaya Adam Düştü, “Armstrong’un İnsanlık İçin Dev Adım” Lafı ve Savaş

Bilim adamlarına göre ilk memeliler 100 milyon yıl, ilk insanlar da 5-7 milyon yıl önce evrimleşmeye başlamış. Bilinen insanlık tarihi de 50 bin yıl öncesine uzanıyor. Yani en azından birşeyler çiziktirmiş, evler, tapınaklar falan yapmış, iletişim kurmuş, sosyalleşmiş insanın 50 bin senedir nasıl yaşadığını az çok biliyoruz. 5 bin sene evvel de Sümerler bir takım gezegenlerin haritasını çıkartmışlar ki buna da biz şimdi acaip şaşırıyoruz.

14 Ekm 2012 de Felix Baumgartner adında bir adam 39 bin bin metre yükseklikten dünyaya düştü. Kalktı, yürüdü el kol hareketleri yapıp kutladı. Ertesi sabah kahvaltıda “dün bir ara uzaya çıktım, düştüm, çok soğuktu ama insanlık için büyük atlayış oldu” dedi. Gerçekten “insanlık” için kimbilir ne faydaları olmuştur.

Uzaya ilk roket 1942 de atılmış. Sadece 27 sene sonra Neil Armstrong aya gidip çocuklar gibi hoplayıp zıplamış ve “Bu benim için küçük bir adım, ama insanlık için dev bir adım” diyerek boyundan da büyük bir laf etmiş.

Bence bok yemiş. O adımın “insanlığa” ne faydası olmuş? Olsa olsa o adımla Armstrong hayatı boyunca süper hava atmıştır “Ayda ilk defa ben hoplayıp, zıpladım” diye.

Demek istediğim şudur. “İnsanlık” denen şey, öyle ayda yürüsen, Mars’ta amuda kalksan, uzay mekiğinde çocuk yapsan bile dev adımlarla falan ilerlemiyor. Bilim, teknoloji ilerliyor, işin “insanlık” tarafı hep yerinde sayıyor.

5 milyon yıl önce de savaşıyorduk, şimdi de savaşıyoruz. arada mola da vermedik hep savaştık. Silah teknolojisi çok ilerledi daha güzel, temiz, hatta bilgisayar oyunu ya da Amiral Battı oynar gibi kıçımızı bile kaldırmadan vuruyor, düşürüyor öldürüyoruz.

Sadece bilim ilerliyor, “insanlık” 5 milyon yıl evvel neyse o. Öyle dev falan değil ufak bir adım bile ilerleme yok.

Neymiş “İnsanlık için dev adım” mış. Bırak böyle büyük lafları be Neil’cim. Sen 3-5 adım atıp hoplayıp zıpladın, ayda yerçekimi de az olduğundan sadece senin kendi adımların biraz büyük oldu o kadar. Keşke abartmasaydın.