Monthly Archives: August 2015

ORGANİK GIDA İNORGANİK BEYİN

Geçen gün organik ürünler satmakla övünen bir kafe/lokantaya gittim. Yumurta, reçel, ekmek, peynir, salata velhasıl ne varsa organik. Fiyatlar da organik olma sebebiyle astronomik.

Müesseseye bir diyeceğim yok da gelen çocuklu ailelere takıldım.

Sosyetik teyzeler aralarında konuşuyorlar. Aman da ne güzel çocuklara organik yumurta, reçel yediriyorlarmış, neymiş öyle herşey kutuda, katkılı falan, çok zararlıymış. Pahallı ama bebeleri sağlıklı büyüsünmüş. Hep buraya gelirlermiş. Maksat organik olsunmuş.

İyi de inorganik silikon dudaklı teyzecim, sen 2 yaşında pusetteki bebeğine organik reçel yedireceğim derken zırlamasın diye vermişin eline tableti, bebecik saraya tutulmuş gibi transa geçmiş, elini gözünü tabletten/telefondan ayıramıyor, sen arada dayıyorsun organik malzemeyi çocuğun ağzına. Çocuk ne yediğinin farkında değil, ekranındaki minik maymunları ağaçtan ağaca zıplatırken kendinden geçmiş, maymun ağaçtan düşerse de sinir krizi geçiriyor.

Teyzecim bak bu yol yol değil, organiği falan boşver, sen önce kendi keyfin bozulmasın, laklakın kesilmesin diye 2 yaşında bebeğin eline tutuşturduğun tableti/telefonu al elinden. Yoksa çocuğun organik de büyüse kafası mikik kalacak, ona göre.